Pagina principală
Cum arată un iaht desenat de Mercedes-Benz
30 Septembrie 2013, 07:45
Cazurile când producătorii premium îşi extind experimentele de design către alte nişe de lux decât automobilele sunt destul de frecvente. BMW are mai multe experienţe cu iahturile, Audi a realizat acum câteva săptămâni un ceas de masă extrem de scump, iar Bentley are o întreagă marcă de ceasuri de lux suprem dedicate – Breitling. Nici Mercedes-Benz nu este la primul experiment, venind acum în Monaco cu un iaht desenat prin prisma designului actual al mărcii germane.
Proiectul a fost realizat împreună cu cei de la Silver Arrows Marine şi poartă numele ARROW460 Granturismo. Germanii aduc în Monaco, însă, o machetă de 2 metri lungime a viitorului iaht, prezentând totodată şi designul detaliat al viitorului iaht adevărat de 14 metri lungime.
Formele noului iaht sunt dominate de contururi clare şi suprafeţe moi, ca o expresie a sportivităţii rafinate. Prora alungită vine să inspire dinamism, dar nicidecum agresivitate. Iar linia plafonului o imită cu fidelitate pe cea a unei limuzine de lux Mercedes-Benz, în special a noului S-Klasse.
Interiorul este dominat de spaţialitate şi materiale exclusiviste. Mercedes-Benz şi-a dorit o concepere inovativă a utilizării spaţiului interior pentru un yacht, aducând-o mai aproape de formele familiare ale unui interior de Mercedes-Benz. Clienţii limuzinelor de lux ale mărcii germane, care îşi mai
permit şi un iaht, vor putea păstra acum aceeaşi atmosferă recognibilă la bordul ambelor vehicule.
Şi dacă tot vorbim de noul iaht, haideţi să vedem şi cu ce caracteristici tehnice vin germanii în lumea iahturilor. De fapt, ingineria este asigurată de cei de la Silver Arrows Marine, designerii Mercedes-Benz având grijă doar de designul proiectului. Şi totuşi,
descoperim că ambarcaţiunea de 14.14 metri lungime e propulsată de două motoare diesel Yanmar 6LY3-ETP, fiecare din ele dezvoltând o putere de 480 CP. Viteza de croazieră e de 52-55 km/h, iar viteza maximă ajunge la peste 74 km/h.
PiataAuto.mdIlie Toma
0
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează acest subiect!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PeAsfalt.ro
Login:
Parola:
Memorează-mă
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!