Pagina principală
Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a decorat pe Carlos Ghosn cu ordinul Steaua României
11 Octombrie 2013, 09:20
Şeful Alianţei Renault-Nissan, Carlos
Ghosn, s-a învrednicit de cea mai
înaltă distincţie naţională a României,
acordată ieri de preşedintele
Traian Băsescu, în semn
de înaltă apreciere
pentru
contribuţia determinantă în eficientizarea industriei de automobile din România, după cum informează comunicatul oficial al Administraţiei Prezidenţiale.

Evident, distincţia este oferită lui Ghosn pentru contribuţia sa majoră la transformarea Daciei dintr-o marcă naţională amorfă într-un globală de succes răsunător. În 1999 Renault
achiziţiona uzina Dacia din Mioveni. În acel an Ghosn avea un rol important pentru marca Nissan, dar în scurt timp influenţa sa în cadrul alianţei nou create Renault-Nissan a crescut considerabil, până la multiple poziţii de conducere ocupate în cadrul noii structuri, inclusiv cea de şef al acesteia.

Ghosn a fost întotdeauna unul din promotorii încrederii pentru potenţialul Dacia de a deveni un jucător cu adevărat global, cu produse accesibile, dar care să ofere un raport preţ/calitate excelent. Rezultatele de astăzi ale Daciei, la doar 14 ani distanţă de la preluarea sa de Renault, vorbesc de la sine.
În recunoaşterea eforturilor şi contribuţiei lui Ghosn pentru toate aceste realizări, preşedintele Traian Băsescu i-a acordat ordinul naţional Steaua României în grad de Comandor, decretul în acest sens fiind semnat ieri, 10 octombrie.

Preşedinţia României menţionează că decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui Băsescu.

PiataAuto.mdIlie Toma
0
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează acest subiect!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PeAsfalt.ro
Login:
Parola:
Memorează-mă
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!