Pagina principală
BMW Isetta şi-a făcut o apariţie-surpriză în România
12 Noiembrie 2013, 09:09
BMW susţine pentru al 5-lea an consecutiv festivalul de muzică de cameră SoNoRo, în toţi aceşti ani modelele BMW servind drept automobile oficiale ale evenimentului. În acest an, însă, un model BMW cu totul special le-a făcut o surpriză remarcabilă celor prezenţi la eveniment.
Asocierea BMW cu un artişti renumiţi de jazz sau de variaţii ale muzicii clasice au fortificat imaginea de rafinament şi exclusivitate a mărcii. În acelaşi timp, BMW este una din puţinele mărci din lume care utilizează un „sound logo” pentru a marca prin sunet spoturile video şi audio. Mai mult ca atât, sunetul
motoarelor BMW e una din componentele esenţiale în formarea percepţiei mărcii. De această dată, însă, a fost vorba nu de un motor V12, V8 sau unul cu 6 cilindri în linie, şi nici măcar unul cu 4 cilindri. A fost suficient un singur cilindru şi doar 13 cai-putere pentru a fascina publicul de la SoNoRo!
Vorbim despre BMW Isetta, cel mai mic model BMW creat vreodată, cu cel mai mic motor BMW conceput în istoria mărcii. Modelul a fost produs între anii 1955 şi 1962, sub licenţa producătorului italian Iso. BMW, însă, a înlocuit atunci propulsorul italian în doi timpi cu unul mai rafinat, în patru timpi. Pe atunci erau disponibile două motorizări – Isetta 250 cu 245 cm cubi cilindree şi 12 CP putere, şi Isetta 300, cu un propulsor de 298 cm cubi şi 13 CP. Modelul a devenit unul din cele mai de succes automobile din era „buble-car”-urilor, fiind vândut în peste 160,000 exemplare.
Duminică, 11 noiembrie, un Isetta 300
şi-a făcut apariţia la SoNoRo,
aducându-l la eveniment pe directorul
festivalului, Răzvan Popovici. Modelul
a întors privirile şi a trezit zâmbete,
demonstrând transformările istorice
ale mărcii germane de la motoare de
avion la tot soiul de automobile
legendare, BMW devenind astăzi
cel mai de succes producător
de automobile premium din lume, dominând topul global al vânzărilor în acest segment de mai mulţi ani încoace.
PiataAuto.mdIlie Toma
1
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează acest subiect!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PeAsfalt.ro
Login:
Parola:
Memorează-mă
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!