Pagina principală
Mercedes-Benz GT, noul coupe sportiv german, şi-a dezvăluit interiorul
17 Aprilie 2014, 09:00
Mercedes-Benz a oprit acum câteva luni producţia lui SLS AMG, deşi modelul era încă departe de a-şi fi consumat prospeţimea morală. În locul lui vor apărea mai multe modele sport, care vor ocupa mai dominant nişele acestui segment de piaţă. Unul din modelele succesoare va fi şi Mercedes-Benz GT, un coupe cu 2 locuri mai compact.
Designul exterior al viitorului GT este deocamdată o enigmă, însă germanii tocmai au intrigat lumea auto prin dezvăluirea primelor imagini cu interiorului noului model. Din aceste imagini se poate presupune că uşile de tip foarfecă de pe SLS AMG nu vor mai fi păstrate, Mercedes-Benz GT optând pentru portiere convenţionale. Va exista un plafon panoramic de mari dimensiuni, care ar putea deriva direct în lunetă. Display-ul sistemului multimedia, comenzile sistemului de
climatizare şi chiar volanul par a fi împrumutate de pe noua generaţie C-Klasse. Să însemne oare asta că noul model german va fi construit pe platform tehnică uşor adaptată a lui C-Klasse?

Cel mai proeminent element al interiorului îl constituie tunelul central, cu 8 butoane de comandă ale sistemului AMG DRIVE UNIT, montate simetric în părţile laterale, lăsând levierul transmisiei în mijloc, fapt care
sugerează amplasarea unui motor V8 sub capotă. Se pare că acolo se va regăsi un V8 biturbo de 4.0 litri!

Cei de la Mercedes-Benz promit să dezvăluie mai multe detalii despre noul model foarte curând. E cert, însă, că preţurile noului GT vor fi cât se poate de aceesibile în raport cu legenda SLS AMG, fiind mai degrabă comparabile cu preţurile lui Porsche 911.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează acest subiect!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PeAsfalt.ro
Login:
Parola:
Memorează-mă
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!