Pagina principală
Volkswagen Golf R 400 – hot-hatch-ul conceptual de 400 de cai-putere
22 Aprilie 2014, 15:38
În cazul lui Golf R 400 titlul de „concept” are rolul doar de testa reacţia publicului la apariţia unui hatchback fierbinte, derivat din actualul Golf, care să troneze în lumea sportivelor compacte şi practice cu 400 CP! Vorbim despre un model cât se poate de desăvârşit pentru producţia de serie şi e aproape sigur că un astfel de hatchback se va regăsi foarte curând în gama producătorului german.

Ca şi toate modelele din familia „R” a celor de la Volkswagen, Golf 400 R
vine echipat cu tracţiune integrală, care să facă distribuţia imensei puteri mult mai eficientă. Mult mai curios este, însă, faptul că puterea imensă de 400 CP îşi are originea într-un propulsor turboaspirat de doar 2.0 litri volum! Adică 200 CP per litru! Dacă va pune în producţia de serie acest motor, Volkswagen va fi primul producător care va detrona actualul
lider la capitolul performanţă în segmentul de 2.0 litri – motorul de 360 CP al celor de la Mercedes-Benz, montat pe A 45 AMG, CLA 45 AMG şi GLA 45 AMG. Cu 400 CP sub capotă, Golf R 400 ar putea accelera până la prima sută în doar 3.9 secunde, atingând o viteză maximă de 280 km/h!
PiataAuto.mdIlie Toma
0
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează acest subiect!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PeAsfalt.ro
Login:
Parola:
Memorează-mă
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!