Pagina principală
Le Mans 24h LIVE: provocări uriaşe, accidente şi ieşiri din cursă din primele ore!
14 Iunie 2014, 21:38
Prima oră a cursei a fost foarte dinamică şi palpitantă, cu multe depăşiri şi schimbări de poziţii în clasament. Unul din bolizii Porsche, cu numărul 14, a avut probleme tehnice, care l-au ţinut mult timp la boxe. La mai puţin de o oră de la startul cursei, însă, câţiva nori de ploaie au făcut un duş abundent unei părţi a circuitului, lăsând-o pe cealaltă uscată. Astfel, piloţii sau trezit intrând cu anvelopele slick direct în zonele cu aderenţă minimă, fără a trece pe la pit stop pentru a schimba anvelopele potrivite.
Au fost minute critice, când accidentele s-au ţinut lanţ. Cel mai mare accident, însă, a implicat bolidul cu numărul 3 al celor de la Audi, cel cu numărul 8 de la Toyota şi un Ferrari cu numărul 81 din clasa GTE Am. Toyota a rezistat impactului cel mai bine, reuşind să se deplaseze încet până la boxe, dar lăsând partea sa frontală la locul accidentului. Bolidul nipon a fost ulterior reparat şi circulă din nou un cursă, deşi a pierdut multe poziţii şi în acest moment se clasează pe 17,
recuperând intens. Ferrari-ul implicat şi bolidul Audi cu numărul 3 au fost
avariate mult mai grav şi au fost evacuate de pe circuit, părăsind astfel cursa. Ceva mai târziu bolidul
bolidul cu numărul 47 al echipei Orecco a fost implicat într-un accident, la care redacţia noastră a fost martor, dar a fost capabil să se deplaseze până la boxe pentru reparaţii şi acum rulează în competiţie, fiind clasat pe locul 15.

Din păcate, bolidul electric al celor de la Nissan, ZEOD RC, s-a oprit pe circuit în prima oră a competiţiei şi a părăsit ulterior competiţia.
În cea de-a treia oră, Porsche a fost, pentru puţin timp, liderul competiţiei, fiind urmat de Toyota şi Audi. În acest moment, însă, bolidul Toyota cu
numărul 7 este din nou primul,
urmat de două exemplare Audi, Porsche situându-se pe locul 4.
PiataAuto.mdRedacţia PeAsfalt.ro, LIVE de la Le Mans
0
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează acest subiect!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PeAsfalt.ro
Login:
Parola:
Memorează-mă
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!